REVIZYON RINOPLASTI VAR Mı OPTIONS

revizyon rinoplasti var mı Options

revizyon rinoplasti var mı Options

Blog Article

Burun estetiği ameliyatı sonrası işe dönme süreci, kişinin iyileşme hızına ve işin gereksinimlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Burun ameliyatı sonrası, iyileşme sürecini hızlandırmak ve komplikasyonları önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. İşte burun ameliyatı sonrası neler yapılmaması gerektiği hakkında bazı önemli bilgiler:

Burun şekillendirme ihtiyacı duyan ve daha hafif bir müdahale gerektiren kişiler için uygundur.

Burun estetiği ameliyatından sonra tamamen iyileşmek bir yıl kadar sürebilir. Ameliyattan sonra yaklaşık dört ila altı hafta boyunca şişlik yaşanır ve bu şişlik üç ay sonra yavaş yavaş azalır.

Kapalı rinoplasti, burun estetiği cerrahisinde kullanılan bir tekniktir ve burun delikleri içinden küçük kesiler yapılarak gerçekleştirilir. Ayrıca “kapalı teknik” veya “endonasal rinoplasti” olarak da bilinir. Burun şekillendirme amacıyla yapılan basit veya orta düzeydeki cerrahi müdahaleler için tercih edilir. Bu teknik, cerrahın burun içindeki dokulara doğrudan erişebilmesine olanak tanır ve dolayısıyla daha az travmatik bir işlem olarak kabul edilir.

Yüz ifadesi: Burun estetiği sonrasında yüz ifadesi değişebilir. Bu değişiklikler genellikle kişiden kişiye farklılık gösterir ve operasyonun kapsamına bağlıdır.

Bu yazıda kapalı ve açık burun ameliyatı arasındaki farkları ve bu tekniklerin birbirlerine göre olan avantajları ile dezavantajlarını bulacaksınız. Öncelikle günümüz literatüründe hangi tekniğin daha iyi olduğu ile ilgili tartışma yerini 'Hangi hastada hangi tekniği uygulamak daha iyidir?

Her iki burun boşluğunu birbirinden ayıran septum dediğimiz kısmen kıkırdak, kısmen kemikten oluşan perde şeklindeki yapının doğuştan veya tramvatik nedenlerle kıvrımlı olması septumun deviasyonu diyoruz.

Kolumellar Strut Yerleştirme: Bu teknik septal kıkırdaktan alınan bir greftin medial cruralar arasına yerleştirilmesini içerir. Bu işlem uç projeksiyonunu hafifçe artırırken burun ucunun desteklenmesine propertyımcı olur.

Hastanın ameliyattan beklentisi kadar cerrahın ameliyatta neler yapmak istediği de çok önemlidir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi, her cerrahın da bir tekniği ve alışkanlıkları vardır.

Her iki burun deliği arasındaki cildi keserek burun cildini kaldırarak iskelet yapıya ulaşan tekniğe açık rinoplasti denir. Genellikle burun ucunda, burun bölmesinde travma sonrası büyük bozukluğu olanlarda veya düzeltme ameliyatı yapılacaklarda tercih edilir.

Burun tamponları, burun estetiği ameliyatı sonrasında burun içine yerleştirilen ve genellikle kanamayı kontrol etmek veya cerrahi işlem sonrası kanamanın önlenebilmesi amacıyla kullanılan tıbbi ürünlerdir.

Beden Algı Bozukluğu olan hastalar genellikle operasyondan sonra memnuniyet seviyeleri düşük olur ve psikolojik destek gerektirir. Bu durumdaki bireyler gerçekçi olmayan beklentilere sahip oldukları için ameliyat sonrası hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Açık burun daha fazla bilgi estetiğinde burun deliklerinin arasına atılan kesiyle burun derisi kaldırılır. Cerrah burnun iç yapısını rahatça görebildiğinden bu teknik cerrahlar için eğitim aşamasının ilk yıllarında daha avantajlıdır diyebiliriz.

Report this page